Как се избира хидроизолация на плоски покриви


Hydrostop

В днешно време, когато има нужда от хидроизолация на плосък покрив, е възможно да избирате между много иновативни продукти, като тези на течна основа са сред най-препоръчвани и подходящите за това. 

Хидроизолация на покриви

Те могат да бъдат без разтворители или на водна основа и направени с изключително добре подбрани смоли. Също така, на пазара има високопроизводителни битумно-полимерни мембрани. Със сигурност можем да кажем, че не липсват решения при избора на най-адекватното за вашия плосък окрив. Пред всички тези избори, как да разберете кой е най-добрият вариант да изберете?

Битумно-полимерните мембрани и течните мембрани се използват за защита на покриви, за водоустойчиви тераси, партерни стени, санитарни помещения, паркинги, граждански и промишлени повърхности и др. Всички горепосочени приложения имат една и съща цел: да създадат ефективна бариера за водата и надигащата се влага.

Могат да се използват и за поддържане и преструктуриране на старите хидроизолационни слоеве и конструкция, които са подложени на въздействието на времето и агресивното действие на атмосферните агенти и замърсявания, когато говорим за покриви и открити места.

Преди да изберете подходящия хидроизолационен продукт за конкретна ситуация, особено при извършване на ремонтни или поддържащи работи, е основно да се извърши внимателен анализ на състоянието на покрива.

Как да гарантираме ефективна хидроизолация и дълготраен ефект във времето? А трябва ли да използваме битумен филц или течна мембрана? Нека разгледаме често срещани ситуации и най-подходящото действие!

Най-често срещата трудност за хидроизолация на плосък покрив се дължи на плитък или никакъв наклон, който не позволява на водата, листата и отломките да се плъзгат към улуците и означените за това места. Когато обмисляте хидроизолация и търсите подходящ продукт, е важно да вземете предвид някои фактори, които влияят на работния продукт.


Какво да имате предвид за хидроизолация на плосък покрив

Особености на околна среда

Би било най-добре, ако вземете предвид фактори от околната среда, като например промишлените емисии. В каква среда е поставен плоския покрив, какви са климатичните особености на района.  

Вид на конструкцията

Някои методи за хидроизолация на плоски покриви работят благоприятно за големи жилищни сгради, докато други за търговски структури, затова изберете метода, който е най-подходящ за сградата според нейното предназначение. При всички положения се прави анализ на база строителните документи, за да се прецени окончателно каква да бъде хидроизолационната инсталация.

Разходи за хидроизолация

Различните продукти и материали за хидроизолация имат различни цени. Изберете метода, който е в рамките на вашия бюджет. Разбира се, при разговор с фирмата изпълнител, ще разберете колко каква ще е крайната цена за хидроизолация на плосък покрив – този, който ще защитава вашата сграда от опасности възникващи следствие на водата и влагата.

Методи за хидроизолация на плоски покриви

Има три основни метода за хидроизолация на вашия плосък покрив, а именно; течна хидроизолация, еднослойна мембрана и използване на подсилени битумни мембрани. Всички тези продукти идват с описание и начин на употреба. Дори да не сте специалисти, можете онлайн само да прочетете за разликата между методите на хидроизолация.

В крайна сметка какъв ще бъде хидроизолационния монтаж, ще зависи от факторите, които споменахме в тази статия. Разчитайте на фирмата изпълнител, за да може да изберете най-добрия възможен вариант за вашия обект, за да можете да имате след инсталацията, една дълготрайна и надеждна хидроизолация на плоския покрив.