Защо да изберем био козметика и как да я разпознаемПовишеният интерес към натуралната козметика се дължи на разнообразието при биопродуктите както и на техните доказани качества.

Какво отличава био козметиката?

В много от козметичните продукти се съдържат вредни елементи, част от които са с доказано негативно влияние върху организма. Това, което отличава био козметиката от обикновената е съставът й от природни екстракти.

Основно условие тя да получи сертификат е да не съдържа вредни съставки като парабени, натриев лаурил сулфат, натриев лаурет сулфат, гликол, парафин и други петролни продукти, причиняващи дерматит, кожни алергии, проблеми с дихателната и отделителната система, дори и рак на гърдата при жените.

Засилената поява на всички тези здравословни проблеми провокира през последните години все повече хора да търсят алтернативи с благоприятен ефект върху организма, независимо дали става въпрос за био храни или био козметика.

Предимства на натуралната козметика

Предимството на натуралната козметика се дължи на включените в съдържанието й растителни масла, билки, корени, цветя и пчелни продукти – все естествени елементи, които са използвани от хората много преди козметичната индустрия да се появи и разрасне до масово потребление. Друго предимство на натуралната козметика е съдържанието й на биоразградими съставки, съобразени с изискванията и предприетите мерки за опазване на околната среда.

Отговорност към природата

Избирайки био козметика, ние поемаме отговорност не само към собственото си здраве, но и към заобикалящата ни природа. Именно от нея черпим всички ценни елементи, необходими за разнообразието от био козметика, която употребяваме с цел подобряване кожата на лицето или на цялото тяло, възстановяване на безжинената коса и защитния слой на скалпа и още много други приложения, които по никакъв начин не нарушават околния свят.

Био козметиката дава възможност поддържането на здрава кожа и коса да бъде в унисон с природата.

Снимка: Designed by Vectorpocket / Freepik