Пълноценни грижи за лицетоВ днешно време грижата за лицето е едно от основните задължения на човека. Напрегнатото ежедневие, замърсеният въздух и влошеното качество на хранителните продукти дава сериозно отражение върху състоянието на кожата и преди всичко върху кожата на лицето, тъй като тази част от тялото е винаги открита и атакувана от всякакви външни фактори.

За да се поддържа кожата на лицето в добър вид, козметичните компании създават огромно разнообразие от козметчини продукти като кремове за лице, лосиони, ексфолианти и маски.

Богатата гама от продукти за грижа за лицето би се справила отлично със задачата си в случаите, когато не съдържа в себе си вредни за здравето ни синтетични елементи като парабени, изкуствени аромати и оцветители, консерванти и нефтени продукти.

Био Козметиката

За целата някои компании създават био продукти, сред които шампоани, балсами, лосиони, маски за коса и лице, ексфолианти, серуми и още много други, съдържащи натурални масла.

Към природните екстракти в бялата козметика спада и маслото от кокос.

Лауриновата киселина в кокосовото масло го прави подходящо за употреба като маска за лице. Неговото хидратиращо и антисептично действие има благотворно влияние върху кожата на лицето. Използвано като маска за лице, маслото от кокос успява да почисти замърсяванията, да увлажнява кожата и да изглажда фините линии по лицето без да оставя мазни следи. Благодарение на маските с масло от кокос, може да усетите кожата си по-гладка, еластична и свежа.

Прочетете за 10 невероятни ползи от кокосовото масло за външния вид 

Широкият спектър на приложение на кокосовото масло позволява на потребителите да се възползват от силата на природата и да предотвратяват интоксикирането на организма си със синтетична козметика.