ЛАНДШАФТНА ИЗКУСТВЕНА ТРЕВА И МОДЕЛИ ЗА ТЕРАСАИзкуствена трева за детски площадки Color Kids
Изкуствена трева за детски площадки Color Kids

Може би обмисляте изкуствена трева от известно време, но не сте сигурни коя изкуствена трева е най-подходяща за вас. Не се притеснявайте, този текст ще покрие всичко, което трябва да знаете за изкуствената трева, поне на пръв поглед.

Независимо дали току-що започвате проучването си за изкуствена трева или сте готови да направите тази голяма покупка, това ръководство ще ви покаже как да закупите най-подходящите модели.

Има много видове изкуствена трева и може да е трудно да се ориентирате през всички тях. Добрата новина е, че повечето изкуствени треви са многофункционални, но някои са по-добри в определени приложения от други. В зависимост от това какъв е вашият план за изкуствена трева, можете да разгледате широка гама от опции.

Какво е ландшафтна трева и какви са нейните предимства

Има много причини да изберете ландшафтна трева. Тя може да се ползва и като изкуствена трева за тераса, а в следващите редове ще разберете защо е така.

Водата може да бъде скъпа и ако живеете в район, който изпитва суша, по-добре е просто да я пестите. Не само това, но постоянната поддръжка на моравата може да бъде изпълнена с прекалено много грижи, когато всичко, което искате да направите, е да се насладите на вашата външна площ.  

Тук идва изкуствената пейзажна трева. Тя остава зелена през цялата година и изисква много малко поддръжка. Това означава, че няма да губите вода и да не бутате косачки през горещите следобеди! Изкуствената трева е за удоволствие, толкова просто.

Пейзажната трева е малко по-различна от другите видове изкуствена трева. Тя има определени качества, които го правят идеална за вашата морава. Тя е много подходяща и за по-големи открити тераси.

Производителите работят усилено, за да направят изкуствената трева да изглежда и да се чувства по-реалистична от всякога. Изкуствената трева имитира истински треви, които се срещат в Европа и на останалите континенти.  

Пейзажната изкуствена трева също е UV устойчива и често устойчива на топлина и замръзване за висока издръжливост. Създадена е да издържи много дълго време на открито! Също така е перфорирана за дренаж и има тенденция да бъде по-плътен и плюшен материал от другите видове изкуствена трева. Ето защо можете да я ползвате и като изкуствена трева за тераса.

Пейзажната изкуствена трева се използва и на закрито или на открито. Обикновено изкуствената трева на закрито или за тераси е с по-ниски влакна и не е толкова реалистично направена. Може дори да се предлага в различни цветове! Тази ландшафтна изкуствена трева е временна или инсталирана на вътрешни дворове и тераси, и обикновено не се използва за цели тревни площи.

Инсталация на изкуствена трева за тераса

Изкуствена трева за двор Relax
Изкуствена трева за двор Relax

Изкуствената трева е достатъчно лесна за инсталиране, така че много хора избират да я направят проект „Направи си сам“. Това ви спестява малко пари при инсталиране и разбира се, получавате правото да се самохвалите да кажете, че сте го направили сами. Относно изпълнението на терасата обаче, то може да е малко по-сложно заради самите особености на конкретния обект. Тогава решаваща е намесата на професионалист.

Първо се прави оглед на терасата, след това се проектира самото изпълнение, избира се най-добрия модел за конкретния случай и се започва изпълнението.