Къде родителите грешат при избора на детски спортни обувки?В избора на подходящи детски обувки, немалка част от младите родители често забравят за удобството на детето. Същото важи и за подбора на детски дрешки – всеки ден виждаме безумно нагласени дечица с тесни дънки и маркови спортни обувки, а всичко това е, меко казано, нелепо и крайно ненужно. Да не говорим, че детето ще износи обувките по-бързо, отколкото родителите им може да си представят. А всичко това прави разхода за детски шопинг артикули напълно излишен.

Не знаят как да изберат размера

Говорейки за най-често срещаните грешки, няма как да не споменем размера на детските модели обувки. Вероятно именно това е било и първото нещо, за което сте се сетили, прочитайки заглавието на тази полезна за родителите статия.

И това съвсем не е случайно.

Подборът на размер детски спортни обувки, който да пасва на детското краче е ключов за комфорта и правилното му развитие. За да сте сигурни, че детето ви носи правилния размер обувки, от denisport.net съветват да измервате стъпалата му на всеки три месеца.

Добре подбраните обувки трябва да позволяват на детето да се движи спокойно без да усеща неприятно стягане в предната част или ожулване в задната. Идеално избраните детски обувки трябва да осигуряват и място за растеж на стъпалото, както и да има достатъчно пространство между палеца на крака и вътрешната повърхност.

Не се доверяват на стария метод на „2 пръста разстояние до края на обувката“

Някога това беше доста успешен метод за определяне на точния размер обувки. Така че, не се страхувайте да го приложите и за Вашето дете. Ако има действително два пръста разстояние до края на обувката, значи сте уцелили размера, подходящ и за вашето мъниче.