5 съвета за снимки на есенни листаЕсента е тъжен сезон, много са на това мнение, но за фотографа, есента е повече от сезон. Това е най-цветния и пищен момент от годината, в които тоновете изобилстват предлагайки самото съвършенство от природата. Ако и вие искате да получите красиви снимки то научете някои тънкости в занаята:

Място

„Това е всичко“, което е необходимо на един фотограф, а именно правилно разположение, за да може да улови всеки ценен миг. Ако мислите да се фокусирате фотографията около цветовете на есента, или просто искате да прекарате един ден в преследване на нюанси за сезона, то изберете парк или извънградско място, където да сте обгърнати от естествената среда.

Светлина

Изберете слънчев ден за направата на пейзажни снимки. В есента често е дъждовно, облачно или ветровите, така, че дори да уцелите такъв ден не бива да се оказвате. Истински добрият фотограф може да улови фините детайли през обектива и да ги създаде върху изображението по вълнуващ начин. Дори сега да ви се струва малко скучно и ръчно, опитайте и вие такъв похват. В крайна сметка може сами да се изненадате, колко красиви снимки могат да станат, дори от скучната или мрачна картина на природата.

Експозиция

Използвайте матричното мерене за всичко, независимо дали има слънце или облаци, а след това проверете хистограмата и се уверете, че сте постигнали желаните акценти. Друг съвет за определяне на експозицията е: „Облачната покривка, която ще ви даде по-малко светлина, защото фотографите и пейзажите, по принцип, няма да искат да са жертва на дълбочина. С тяхна помощ се поддържа висока скорост на затвора и самия фотоапарат.

Подкрепа

Използвайте статив за всичко, което се движи или ако продължително време се налага да правите своята експозицията.

Обект

Едно от нещата, които ще ви дадат усещане за простор на пространство и цвят, който изпълва е височината. Късно през есента, пода на гората е толкова шарен, като върховете на дърветата. Заложете на тези елементи в картината и направете най-добрите снимки.

 

Най-добрите курсове по фотография на цени започващо от по-малко от 20 лв.